2014. március 2., vasárnap

Egyszerű papírvirág készítése
Korábban már bemutattam egy felfüggeszthető, papírból készült virág elkészítési módját. Az a bejegyzésem nagy népszerűségnek örvend, nagyon sokan nézték már meg. Ettől felbuzdulva ma egy újabb papírvirág dekorációt hoztam.


Ezt a virágot 10-22 sziromszám közt tetszőleges mennyiségű szirommal elkészíthetjük, bármelyikkel jól mutat. A képen látható virágok 22, 16 és 10 szirommal rendelkeznek.


A munkát azzal kezdjük, hogy egy A4-es, színes papírlap keskenyebbik oldalán ceruzával, egymástól 1cm-es távolságra párhuzamos vonalakat húzunk. Egy sávból két virágszirom lesz, így azok számát a kívánt sziromszám szerint határozzuk meg. Ezután kivágjuk és egymáshoz igazítva a félbehajtjuk a papírcsíkokat (3. kép) majd a hajtásnál tűzőgéppel összekapcsozzuk őket. 


A felső papírcsík egyik végét kb. 1cm-es szélességben ragasztóstifttel beragasztózzuk és visszahajtjuk a tűzőkapocsig. Ezt a műveletet az összes papírcsík mindkét végével elvégezzük. A végeredmény egy virágforma lesz, aminek közepére egy másik színű papírkört ragasztunk. (Én a ragasztóstift kupakját rajzoltam körbe.)


Miután a ragasztó megszáradt, fűzzünk át az egyik szirmon egy cérnát vagy damilt és akasszuk fel a virágot az ablakba vagy bármilyen dekorálni kívánt helyre. 


A 10 szirmú virág esetében az ujjunkkal kicsit formázzuk, igazítsuk meg a szirmokat úgy, hogy azok oldalt egymáshoz érjenek. Kellemes barkácsolást! :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése