2014. február 10., hétfő

Papírszív Valentin napraA fentihez hasonló papír szív fonását már rég ki akartam próbálni. Ma végre ennek is eljött az ideje. :) Az első ilyen technikával készített szívek állítólag Dániában születtek és karácsonyfadíszként szolgáltak, de szerintem szép Valentin napi dekoráció, vagy ajándék is lehet egy-egy ilyen szív. Eredetileg piros és fehér színű papírból készítették, de mint a fenti képen is látszik, más színekkel is szépen mutat. Sőt más anyagból pl. filcből is elkészíthető, nem csak papírból. De nézzük csak, hogyan is megy ez, kezdjük a legegyszerűbbel:


A legegyszerűbb dán szív elkészítéséhez két különböző színű, 7 x 21 cm-es papírlapra van szükség. Ezeket hosszában félbehajtottam és a végeit ívesen levágtam. Hosszanti irányban egyenlő szélességű csíkokra vágtam a lapokat kb 7,3 cm hosszan. A 3 mm-es pluszra csak azért van szükség, hogy könnyebb legyen a fonás.


A sárga papír egyik szélső csíkját átfűztem a fehér lap szélső csíkján, majd a fehér papírlap második csíkját bújtattam át a sárga papírcsíkon és így tovább. Ezután a fehér papírlap első csíkját fűztem át a sárga papír második csíkján és haladtam tovább a fent leírtak szerint. 
Ha jól csináltuk, a szívecske tasak szerűen szétnyitható lesz. Ide akár el is rejthetünk valami apró meglepit. :) Most még ragasszunk a szívre egy akasztót és meg is vagyunk.
Tudom, hogy a leírásomat olvasva az elkészítés nagyon bonyolultnak hangzik, ezért segítségként még egy rajz:


Ha a fenti szív fonása már könnyen megy, íme néhány másik, haladóknak: 
Képek forrása a szívek elkészítését segítő sablonokkal:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése