2011. május 14., szombat

Kerttervezés - Igények

(Kerttervesés - második rész)

Ide tartozik minden, amit a kertben el szeretnénk helyezni, amire használni akarjuk, amire szükségünk van.


Jól esne langyos nyári estéken a barátainkkal kinn üldögélni, borozgatni, beszélgetni. Jó lenne egy hinta, mászóka, esetleg csúszda a gyerekeknek és egy árnyas kerti zug, ahova elvonulhatuk. Szükség lenne egy veteményes kertre, fatárolóra, egy kis házra a kerti szerszámoknak stb.


Mindezekről írjunk egy listát, nem baj, ha hosszúra sikeredik vagy ha egyenlőre nem telik mindenre.
Ez után fontossági sorrendet kell felállítanunk. Mérlegelnünk kell, hogy a különféle igényeink megvalósítása mekkora rombolással, rumlival jár.


El kell döntenünk, mi az, aminek elvégzése már nem tűr halasztást.
Talán van ami már megvan a kertben de mindenképpen felújításra szorul, esetleg nincs jó helyen, ezért új helyet kell találnunk neki.


Ne csüggedjünk, ha egyenlőre szűkösek az anyagiak. Apránként is lehet szép kertet létrehozni és ennek is megvan az előnye. Ha lassabban haladunk több időnk marad átgondolni az egyes elemeket. Kiforrottabb terv születik és az alkotás öröme is folyamatos.


A növények sem kerülnek mindig feltétlenül pénzbe. Talán vannak ismerőseink, akiknél egyes virágok már túlburjánzanak és szívesen adnának belőlük. Vagy, ha már nekünk is vannak növényeink, csereberélhetünk is másokkal. Olcsó és gyors megoldást jelentenek a csodálatos egynyáriak! Tavasszal megvásárolhatjuk a magokat és nyárra már színes virágtengerrel örvendeztetnek meg bennünket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése